Optidev vinner anbud med Västtrafik verdt 20 millioner kroner

Det blir løsningsleverandøren Optidev i Borås som leverer Software-plattform samt teknisk håndholdt Hardware til bruk for Västtrafiks mobile kontroller og salg av billetter på tåg, sporvogner, og ferjer. Avtalen løper i hele fem år.

– Nå får konduktører, dekkspersonell og kontrollører en holdbar og brukervennlig mobil løsning integrert til et moderne system som støtter Samtrafikens Biljett- og betalingsstandard, BoB. En nasjonal standard utviklet for å kunne benyttes av alle trafikkselskap i Sverige, sier Optidevs CEO Fredrik Logenius.

– Ytterligere en fordel med Optidev sin løsning er att vi utover å levere robuste forretningsprodukter også i enkelte tilfeller kan benytte oss av mobile konsumentprodukter og dra nytte av den raske teknologiutviklingen. Gjennom å installere en robust kappe på produktene får de en høy holdbarhet og blir betydelig billigere en likeverdige spesialprodukter. Kombinasjonsløsninger som inneholder både robuste og konsumerbaserte enheter kan enkelt handteres i Optidev sitt komplette MaaS driftskonsept, uten noen form for bekymringer for våre kunder, sier Björn Larsson som er Solution Architect og styrer prosjektet fra Optidevs side.

– Optidevs løsning er en særdeles viktig komponent i Västtrafiksdaglige arbeid med salg og kontroll av billetter. Det nye systemet blir testkjørt nå i oktober sammen med utvalgte konduktører og billettkontrollører. Deretter skal det rulles ut rundt 380 håndholdte løsninger våren 2019, sier Maria Björner Brauer, enhetssjef salg og marked på Västtrafik.”

Nyheter

Robusta mobilitetslösningar för framtiden