Optidevs adm.dir. Fredrik Logenius er nominert til prisen Entrepreneur of the Year

I begynnelsen av oktober kunne Optidevs Fredrik Logenius og Christian Lundin hente hjem prisen som Årets arbeidsgiver i Borås 2020. Bare noen uker senere har adm.dir. Fredrik Logenius også blitt nominert til prisen EY Entrepreneur of the Year, som blir arrangert i omtrent 60 land verden over. Logenius er blant Vest-Sveriges ti finalister til prisen, og har gode muligheter til å gå videre til den nasjonale finalen i Stockholm 29. januar 2021.

– Det er veldig morsomt at Optidevs fremgang og mitt arbeid som adm.dir. har fått så mye oppmerksomhet i det siste. Nominasjonen til Entrepreneur of the Year Västsverige er en bekreftelse på innsatsen vår, og for meg personlig er det en stor ære, sier Fredrik Logenius.

Konkurrerer med verdens beste gründere

EY Entrepreneur Of The Year er en av verdens mest fremstående utmerkelser for gründere. Som organisasjon arrangerer EY årlig prisutdelingen for å synliggjøre gründere og løfte frem entreprenørskap. Konkurransen gjennomføres på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå på 140 steder og i drøyt 60 land. Vinneren av hovedpremien representerer Sverige i verdensfinalen i juni 2021 og konkurrerer om tittelen som verdens beste gründer.

For å nomineres til utmerkelsen må gründeren ha grunnlagt en bedrift som har vært aktiv i minst fem år, med en omsetning på minst 10 millioner kroner, alternativt ha 10 ansatte. Uavhengige jurygrupper utpeker seks regionale vinnere i de fire priskategoriene i løpet av høsten. I tillegg til hovedprisen deles det ut priser for Årets kvinnelige stjerneskudd, Årets mannlige stjerneskudd og Beste internasjonale vekst. De regionale vinnerne går så videre til den nasjonale finalen i Stockholm Stadshus 29. januar 2021.

En prisbelønt arbeidsgiver i vekst

Optidev har utviklet og levert bedriftskritiske mobilitetsløsninger i over 20 år. Alt fra digitalisering for bransjeledende transport- og logistikkbedrifter, som PostNord, DHL og DB Schenker, til datasikre systemer for billettkontroll i kollektivtrafikken. Tidlig i pandemien lagde Optidev også en app-løsning for å gi elever skolelunsj selv om de har nettundervisning, som samtidig støttet den lokale restaurantnæringen. Løsningen ble en stor suksess i Borås. Derfor ble den etter hvert også tatt i bruk av flere andre svenske kommuner.

– Det er selvfølgelig for oss å bidra med vår kompetanse. Dessuten er det alltid morsomt å se at løsningene våre er nyttige og gjør hverdagslivet lettere, sier Fredrik Logenius.

Optidev har hovedkontor i Borås, og har vokst jevnt, i dag har de rundt 90 ansatte og en omsetning på 187 millioner kroner. Bedriften har lenge arbeidet aktivt med den interne kulturen for de ansatte. De har vært på listen over Great Place to Work i både 2018, 2019 og 2020.

I begynnelsen av september ble Optidev AB kjøpt opp av den norske bedriften Techstep ASA. Sammen styrker bedriftene sine posisjoner som ledende aktører innenfor kostnadseffektive og komplette mobilitetsløsninger med fokus på transport, logistikk, datasikkerhet og Managed Mobility Services (MMS).

 

Fredrik Logenius
Mobil: +46 33–20 42 02
E-post: fredrik.logenius@optidev.se

News

Robusta mobilitetslösningar för framtiden