Fler referenser

Maxbo

En av Norges største byggevarekjeder fikk hjelp av Optidev til å minske feil, svinn og tidkrevende arbeid for egen IT-avdeling.

Mobilitetsløsningen snudde intern motstand til best mulig resultat

«Mindre problemer med papir og penn»
Hos Maxbo, en av Norges største byggevarekjeder, har de ansatte brukt håndholdte datamaskiner i flere år. Noen faktorer har imidlertid skapt en viss motstand mot PDA-ene. Ikke minst var wifi-dekningen i de store varehusene mangelfull, og en PDA kunne ofte miste forbindelsen midt i en registrering.

Reparasjon av defekte enheter ble dessuten en ekstrabelastning for Maxbos egen IT-avdeling med tidkrevende prosesser, lange reparasjonstider og mangel på fungerende enheter produksjonen.

Mange følte at det var mindre problemer med penn og papir – selv om det medførte lavere effektivitet, dårligere kvalitet, feilplukk og økt svinn.

Via en av sine leverandører kom Maxbo i kontakt med Optidev, som fikk muligheten til å levere en mer stabil og fleksibel løsning, der målet var å øke andelen bestillinger som ble gjort med PDA-er.

Ny løsning i gammel drakt
Under utviklingen av Maxbos TrueMobile løsning, var det viktig at selve programvaren så ut og fungerte som den gamle. Selv om vi bygde noe helt nytt, med mulighet for nye funksjoner og videreutvikling, ville vi ikke at personalet skulle behøve å lære noe nytt.

Det var imidlertid store endringer under panseret.

Som maskinvare valgte vi en moderne PDA med et robust deksel og SIM-kort for å bruke 4G-tilkobling når wifi ikke var pålitelig. Systemet er bygd på Android plattformen som gir oss alle muligheter for videre utvikling og fremtidige løsninger.

MaaS: Smidig og skalerbar
For å avhjelpe både varehusansatte og IT-avdelingen, setter Optidev sammen en MaaS-løsning: Mobility as a Service. I tillegg til maskinvare og programvare inkluderer pakken drift, vedlikehold, kommunikasjon, support og 24-timers utbytteservice.

Dette betyr at Optidev tar hele det tekniske ansvaret mens Maxbo kan konsentrere seg om å bruke enhetene og gi beskjed hvis en PDA skulle gå i stykker.
Tjenesten debiteres som en månedlig kostnad per enhet, noe som betyr at Maxbo når som helst kan velge å skalere opp eller ned antall PDAer som er i drift.

Høyt mål
Maxbo la listen høyt i dette av prosjektet: Målet var ikke bare å øke andelen bestillinger gjort med PDA-er, men at bruken blant de ansatte ville gå opp til 100%. Et høyt mål som Maxbo var i stand til å fastslå at de langt på vei hadde nådd da de foretok en undersøkelse tre måneder etter implementering. Optidev er stolte over å ha vært med til å bidra til en så merkbar effektivitet og har allerede startet flere prosjekter sammen med Maxbo.

Oppnådde gevinster

Økt effektivitet
Høyere kvalitet
Redusert avfall
Lindrer IT-avdelingen
Skalerbar

Oppsummering

  • Skalerbar mobilitetsløsning
  • Økt effektivitet
  • Høyere kvalitet
  • Redusert svinn
  • Mindre belasting på intern IT-avdeling

Maxbo

Maxbo er en av Norges største byggevarekjeder med over 60 varehus i Norge. Kjeden omsetter for ca fem milliarder kroner og er et heleid selskap i Løvenskiold-gruppen.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Robusta mobilitetslösningar för framtiden