Fler referenser

Assa Abloy

Assa Abloys smarte leveringsbokser, med en nøkkel direkte i mobiltelefonen, vil forenkle «last mile delivery». I et pilotprosjekt bygde Optidev de virtuelle nøklene inn i transportørens TMS system og gjorde løsningen tilgjengelig for tusenvis av aktører.

Støtte for smarte leveringsbokser: en systemintegrasjon med bare vinnere

Det vanskeligste puslespillet i en leveranse
Fenomenet «last mile delivery» beskriver den vanskeligste og dyreste delen av en leveranse. Varene har tatt turen helt fra avsender, og bare den siste biten gjenstår – med vanskelig infrastruktur, mange stopp for å optimalisere turen og inkonsekvent adressestyring som kan skape problemer. En av de største utfordringene, og årsakene til såkalte bomkjøringer, er at mottakeren rett og slett ikke er på plass for å motta forsendelsen.

For å løse sistnevnte har Assa Abloy utviklet smarte leveringsbokser. Her leverer sjåføren forsendelsen i et skap som kan låses opp med en virtuell nøkkel, hvorpå mottakeren mottar en SMS om at forsendelsen er levert. Mottakeren bruker deretter sin egen virtuelle nøkkel i smarttelefonen sin for å låse opp skapet og hente leveransen når det passer best.

En siste detalj
For å komme i gang med lanseringen av smarte leveringsbokser, startet Assa Abloy et pilotprosjekt i Stockholm sammen med eiendomsselskapet Novi Real Estate. Med hundrevis av eiendommer i Stockholms-området, får de Ahlsell-leveranser til dusinvis av adresser hver dag. Takket være løsningen med en virtuell nøkkel direkte i smarttelefonen, kunne deres teknikere nå hente pakkene når som helst uten å måtte avbryte andre arbeidsoppgaver.

For å få løsningen til å fungere, manglet det bare en siste detalj, nemlig en måte for transportfirmaet å håndtere de virtuelle nøklene. Var det behov for en ekstra PDA eller smarttelefon til alle sjåfører? Måtte de lære seg en ny app, og hvordan ville dette påvirke sikkerheten?

Løsningen
Transportfirmaet som leverer Ahlsells varer til de utvalgte eiendommene heter OLAB og har lenge vært kunde hos Optidev. Da spørsmålet om pilotprosjektet med utleveringsboksene kom, startet vi et samarbeid med Assa Abloy for å løse den siste utfordringen.

Vi ga to Optidev-utviklere opplæring i Assa Abloys systemer for å integrere deres sikkerhetskrypterte, mobile blåtann-nøkler i vår TrueMobile-plattform. Ved å integrere støtte for nøklene i den eksisterende plattformen, kunne vi eliminere transportørens behov for en spesiell app eller for at sjåføren skulle ha en ekstra enhet med seg.

En større betydning
OLABs sjåfører kan nå få tilgang til de virtuelle nøklene sømløst, direkte i sitt TMS system. Men resultatet av vårt arbeid med pilotprosjektet er betydelig mer omfattende enn det.

Integrasjonen betyr at alle med PDA-er, MaaS-løsninger eller TMS systemer basert på Optidevs TrueMobile-plattform nå kan velge å legge til støtte for Assa Abloys smarte leveringsbokser. TrueMobile brukes av titusentalls sjåfører hver dag og muliggjør tryggere og mer fleksible leveranser, nye forretningsmuligheter for både leverandører og transportører, og ikke minst en enklere hverdag for mottakerne.

Oppnådde gevinster

Økt leveringssikkerhet
Større fleksibilitet
Fordeler for alle parter
Sømløs integrasjon
Ferdig løsning

Oppsummering

  • Systemintegrasjon
  • Økt leveringssikkerhet
  • Større fleksibilitet
  • Fordeler for alle parter
  • Sømløs integrasjon
  • Ferdig løsning

Assa Abloy

Assa Abloy er et multinasjonalt lås- dør- og sikkerhetskonsern med hovedkontor i Stockholm og en omsetning på over 75 milliarder svenske kroner. Fra å ha levert hengsler, beslag og mekaniske låser på 1800-tallet, er selskapet i dag en av de verdensledende aktørene innen smarte låser, virtuelle nøkler og sikkerhetsdører.

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

    Robusta mobilitetslösningar för framtiden