Optidev tar Norges-grep!

Optidev styrker posisjonen i Norge etter oppkjøpet av Blinken eFront.

– Kjøpet av det norske selskapet gjør oss sterke på den såkalte blålysbransjen, forteller Optidevs Vice President, Christian Lundin, som vi traff på den årlige Transport og Logistik-messen i Göteborg denne uken.

Markedsleder
Svenske Optidev er markedsleder og spesialist på robuste mobilitetsløsninger for blant annet transportbransjen, lager, logistikk og feltservice.
Norske Blinken eFront har siden 2003 arbeidet med lignende løsninger som Optidev, men også innen blålys-, energi- og offshorebransjen samt det norske forsvaret. Fredrikstad-selskapet bytter nå navn og logo til Optidev.
Foruten kontor i Oslo planlegger også Optidev kontor mellom hovedstaden og Fredrikstad.

Overføres til Norge
– Vår fremgangsrike vekst på effektive løsninger i Sverige vil vi nå overføre til det norske markedet gjennom Blinken eFront med flere store aktører på kundelisten. Det gir betydelige synergieffekter, forteller Lundin.
Han ser også store utviklingsmuligheter på det nordiske ambulansemarkedet med blant annet datainnsamling, økt sporbarhet, IT-integrasjon og sikkerhet.
– Robuste mobilitetsløsninger er en fremtidsbransje. De tre siste årene har Optidev i Borås og Stockholm vokst fra 35 til drøye 60 ansatte. Og vi bare fortsetter å vokse. I 2016 hadde Optidev en omsetning på 113 mil. svenske kroner, sier Lundin som understreker et stort begov for ekspertise innen logistikk-digitalisering i Norge.

Teknikk og mennesker
– Når du bestiller på nett og henter ut din pakke, er Optidev ofte en del av logistikken. Hver dag håndteres ca. fire millioner transaksjoner. Hemmeligheten bak fremgangen er den tekniske plattformen TrueMobile Solution. Men minst like viktig er at man har lykkes med å finne de rette medarbeiderne med den fremste kompetansen, og hvor språk og kultur er avgjørende, forteller Lundin.

Se hele artikkelen her i magasinet «Moderne Transport»

Nyheter

Robusta mobilitetslösningar för framtiden