Optidev hekter seg på den svenske miljø-treningstrenden «plogging»

Optidev har i vår innført et medarbeiderinitiativ som går ut på å plukke søppel i nærmiljøet samtidig som man jogger. Hensikten med den såkalte ploggingen er å rette oppmerksomheten mot og øke bevisstheten om forsøpling og fremme en sunn jobbkultur, men fremfor alt å ta ansvar for miljøet.

– Vi ble utfordret av Hejco, en annen Borås-bedrift, i begynnelsen av mars, og siden da har flere av oss plogget hver uke. Det kan være kortere turer i lunsjpausen eller lengre helgerunder, og det går like bra å gå, stå på skateboard eller sykle, sier David Landerborn, COO i Optidev og ansvarlig for å drive initiativet internt.

Det var det intelligente i det enkle som virket tiltalende på bedriften. Det er enkelt å sette i gang, alle kan være med, og man kan tilpasse det helt til sitt eget nivå – alt som trengs, er en ekstra pose i vesken. Og ifølge Therese Nirvander, som er teamleder for ordre og innkjøp i Optidev og blant dem som har vært mest aktive med ploggingen, trenger man ikke bevege seg særlig langt for å fylle en pose.

– Det vi kaster i miljøet, og omfanget, er helt horribelt. Det snakkes mye om utslipp fra biler og industri, men svært lite om nærmiljøet vårt, selv om en PET-flaske ofte lever flere ganger så lenge som et menneske. Vi vil gjøre så mange som mulig oppmerksom på det.

Medarbeiderne i Optidev har derfor engasjert familie og venner, og både barn og husdyr, besteforeldre og tanter og onkler er velkommen til å være med på plogging. De har også startet en Facebook-gruppe der de legger ut bilder ved hver plogging og ansporer hverandre, noe som skaper godt samhold og et godt fellesskap i bedriften.

– Det føltes som en morsom og enkel måte å gjøre noe konkret for miljøet på, der man ikke bare viser frem en miljøpolicy i en PowerPoint-presentasjon. Det var på tide å ta ansvar på ordentlig, og vi oppfordrer flere bedrifter til å begynne med plogging. Kanskje det kommer en vennlig utfordring til en nøye utvalgt bedrift innen kort tid, sier David Landerborn.

Plogging-initiativet er en del av Optidevs miljøarbeid, som ble anerkjent med et miljødiplom i forrige måned. Et selvfølgelig skritt for bedriften som skal leve opp til tittelen som en av Sveriges beste arbeidsplasser og nå målet om å bli Nordens beste arbeidsplass.

Hvis du ønsker mer informasjon, ta gjerne kontakt med:

David Landerborn
COO, Optidev AB
Mobil: +46 709-48 26 42
E-mail: david.landerborn@optidev.se

Nyheter

Robusta mobilitetslösningar för framtiden