Optidev bak teknikken til PostNords SameDay

– Det er vi som har utviklet Softwaren for PostNords nye konsept MyPack Home SameDay der man lover leveranse samme dag som bestillingen legges, forteller Optidevs CEO Fredrik Logenius.

PostNord og Lager 157 gikk nylig ut og fortalte om tjenesten SameDay. En pilottest som kjøres i Stockholm der varer som bestilles innen 15.00 leveres samme dag. Tanken er at tjenesten vil tilbys e-handel aktører over hele Sverige i løpet av våren 2019. Fra før har PostNords sjåfører Optidevs app som gir beskjed om hvor pakken skal hentes, hvor mange det er, hvor de skal leveres samt i hvilken rekkefølge. Nå har Optidev i tillegg utviklet løsningen for SameDay som viser status for alle kollier.

– Gjennom vårt SameDay-API kan PostNord blant annet se hvor pakken befinner seg, hvor de siste GPS-koordinatene er, og beregnet leveransetid. Informasjon som de deretter kan kommunisere videre med sine kunder, forklarer Fredrik Carlund som er Key Account Manager på Optidev.

Optidevs samarbeid med PostNord strekker seg flere år tilbake. Utover appen i sjåførenes håndenheter og det nye APIet for SameDay, har man i tillegg ansvar for teknikken slik at PostNord kan fjernstyre og fjern oppdatere alle sine mobile enheter, samt hvilke man i tillegg håndterer servicen på.

– Det er inspirerende og utviklende å samarbeide med en så stor aktør som er tidlig ute med å tenke nytt og benytte seg av ny innovativ teknikk. PostNord har styrken, logistikken og størrelsen til å etablere tjenesten SameDay i hele Sverige, avslutter Fredrik Logenius.

News

Robusta mobilitetslösningar för framtiden